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Registros recuperados : 147 | |
6. | | ALVES, A. R.; MEDEIROS, A. N. de; SILVA, D. S. da; AZEVEDO, D. de O. Composição bormatolófica de forrageiras da caatinga em diferentes idades de corte. In: CONGRESSO NORDESTINO DE PRODUÇÃO ANIMAL, 4.; SIMPÓSIO NORDESTINO DE ALIMENTAÇÃO DE RUMINANTES, 10.; SIMPÓSIO DE PRODUÇÃO ANIMAL DO VALE DO SÃO FRANCISCO, 1., 2006, Petrolina. Anais... Petrolina: Sociedade Nordestina de Produção Animal; Embrapa Semi-Arido, 2006. Seção Manejo e nutrição de ruminantes. 5 f. 1 CD-ROM. Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos. |
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8. | | RAMOS, J. L. de F.; COSTA, R. G.; MEDEIROS, A. N. de. Desempenho produtivo de cabritos submetidos a diferentes períodos de aleitamento. Revista Brasileira de Zootecnia, Viçosa, MG, v. 33, n. 3, p. 684-690, maio/jun., 2004. Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos. |
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14. | | MENEZES, M. P.; RIBEIRO, M. N.; COSTA, R. G.; MEDEIROS, A. N. de. Substituição do milho pela casca de mandioca (Manihot esculenta Crantz) em rações completas para caprinos: consumo, digestibilidade de nutrientes e ganho de peso. Revista Brasileira de Zootecnia, Viçosa, MG, v. 33, n. 3, p. 729-737, maio/jun. 2004. Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos. |
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17. | | RIBEIRO, N. L.; FURTADO, D. A.; MEDEIROS, A. N.; RIBEIRO, M. N.; SILVA, R. C. B.; SOUZA, C. M. S. Avaliação dos índices de conforto térmico, parâmetros fisiológicos e gradiente térmico de ovinos nativos. Engenharia Agrícola, Jaboticabal, v. 28, n. 4, p. 614-623, out./dez., 2008. Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos. |
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20. | | ALVES, A. C.; BEELEN, P. M. G.; MEDEIROS, A. N. de; GONZAGA NETO, S.; BEELEN, R. N. Consumo e digestibilidade do feno de sabiá por caprinos e ovinos suplementados com polietilenoglicol. Revista Caatinga, Mossoró, v. 24, n. 2, p. 152-157, abr./jun. 2011. Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos. |
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Registros recuperados : 147 | |
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| Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Caprinos e Ovinos. Para informações adicionais entre em contato com cnpc.biblioteca@embrapa.br. |
Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Caprinos e Ovinos. |
Data corrente: |
08/06/2009 |
Data da última atualização: |
05/07/2023 |
Tipo da produção científica: |
Nota Técnica/Nota Científica |
Autoria: |
QUEIROGA, R. de C. R. E.; FERNANDES, M. F.; MEDEIROS, A. N.; COSTA, R. G.; OLIVEIRA, C. J. B.; BOMFIM, M. A. D.; GUERRA, I. C. D. |
Afiliação: |
Rita de Cássia Ramos do Egyto Queiroga, UFPB; Marcelo Ferreira Fernandes, Pós-graduando UFPB/UFC/UPRPE; Ariosvaldo Nunes de Medeiros, UFPB; Roberto Germano Costa, UFPB; C. J. B. Oliveira, UFPB; MARCO AURELIO DELMONDES BOMFIM, CNPC; I. C. D. Guerra, UFPB. |
Título: |
Physicochemical and sensory effects of cotton seed and sunflower oil supplementation on Moxotó goat milk. |
Ano de publicação: |
2009 |
Fonte/Imprenta: |
Small Ruminant Research, v. 82, n. 1, p. 58-61, 2009. |
DOI: |
10.1016/j.smallrumers.2009.01.003 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
Abstract: The effects of two levels of cotton seed and Sunflower oil supplemented to the concentrate fed to Moxoto milking goats on the physicochemical and sensory characteristics of milk were studied. Treatments consisted of a control group without oil (control), 3% cotton seed oil added to the dry matter, 5% cotton seed oil, 3% sunflower oil and 5% sunflower oil. The supplementation with both vegetable oils increased (P<0.05) the fat content and dry matter of milk. However, such increase was higher (P<0.05) in milk from goats supplemented with cotton seed oil compared to sunflower oil. Lactose contents were higher (P<0.05) in milk from goats receiving oil-supplemented diets. Considering the sensory analysis, the treatment with cotton oil 5% led to stronger (P<0.05) sensory attributes of odour and goatish odour in milk, leading to less acceptability of the milk. In conclusion, the addition of vegetable oil, in particular from cotton seed, to the diet of crossbred goats increased the fat content and strengthened the goatish flavour of milk. (C) 2009 Elsevier B.V. All rights reserved. |
Palavras-Chave: |
Aceitabilidade; Característica físico-química; Diets; Fat supplementation; Flavour; Raça Moxotó; Suplementação alimentar. |
Thesagro: |
Análise organoléptica; Cabra Leiteira; Caprino; Girassol; Nutrição Animal; Óleo Vegetal; Propriedade físico-química. |
Thesaurus NAL: |
Brazil; Dairy goats; Diet; Fatty acids; Goat milk; Ruminant nutrition; Vegetable oil. |
Categoria do assunto: |
L Ciência Animal e Produtos de Origem Animal |
Marc: |
LEADER 02429naa a2200457 a 4500 001 1533565 005 2023-07-05 008 2009 bl uuuu u00u1 u #d 024 7 $a10.1016/j.smallrumers.2009.01.003$2DOI 100 1 $aQUEIROGA, R. de C. R. E. 245 $aPhysicochemical and sensory effects of cotton seed and sunflower oil supplementation on Moxotó goat milk.$h[electronic resource] 260 $c2009 520 $aAbstract: The effects of two levels of cotton seed and Sunflower oil supplemented to the concentrate fed to Moxoto milking goats on the physicochemical and sensory characteristics of milk were studied. Treatments consisted of a control group without oil (control), 3% cotton seed oil added to the dry matter, 5% cotton seed oil, 3% sunflower oil and 5% sunflower oil. The supplementation with both vegetable oils increased (P<0.05) the fat content and dry matter of milk. However, such increase was higher (P<0.05) in milk from goats supplemented with cotton seed oil compared to sunflower oil. Lactose contents were higher (P<0.05) in milk from goats receiving oil-supplemented diets. Considering the sensory analysis, the treatment with cotton oil 5% led to stronger (P<0.05) sensory attributes of odour and goatish odour in milk, leading to less acceptability of the milk. In conclusion, the addition of vegetable oil, in particular from cotton seed, to the diet of crossbred goats increased the fat content and strengthened the goatish flavour of milk. (C) 2009 Elsevier B.V. All rights reserved. 650 $aBrazil 650 $aDairy goats 650 $aDiet 650 $aFatty acids 650 $aGoat milk 650 $aRuminant nutrition 650 $aVegetable oil 650 $aAnálise organoléptica 650 $aCabra Leiteira 650 $aCaprino 650 $aGirassol 650 $aNutrição Animal 650 $aÓleo Vegetal 650 $aPropriedade físico-química 653 $aAceitabilidade 653 $aCaracterística físico-química 653 $aDiets 653 $aFat supplementation 653 $aFlavour 653 $aRaça Moxotó 653 $aSuplementação alimentar 700 1 $aFERNANDES, M. F. 700 1 $aMEDEIROS, A. N. 700 1 $aCOSTA, R. G. 700 1 $aOLIVEIRA, C. J. B. 700 1 $aBOMFIM, M. A. D. 700 1 $aGUERRA, I. C. D. 773 $tSmall Ruminant Research$gv. 82, n. 1, p. 58-61, 2009.
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Registro original: |
Embrapa Caprinos e Ovinos (CNPC) |
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